PostUwGoud koopt uw diamanten aan

Diamanten en edelstenen kan u aan ons verkopen. Ook diamanten in juwelen of horloges kan u verkopen.

Diamanten verkopen

Diamanten zijn een vorm van edelsteen en hebben mensen altijd al gefascineerd. De eerste edelsteenafzettingen werden meer dan 10.000 jaar geleden ontdekt. In die tijd waren ze al een symbool van macht en rijkdom. Tegenwoordig worden diamanten en briljantgeslepen diamanten vaak in sieraden gezet. Bijvoorbeeld in horloges, gouden sieraden, zilveren sieraden of platina sieraden.

In 2016 veilde het veilinghuis Sotheby`s opnieuw een kostbare, roze diamant van 15,38 karaat, genaamd Unique Pink. Overigens voor een recordbedrag van 27,8 miljoen euro. De vraag naar zeldzame diamanten blijft dus hoog.

Zowel particuliere als zakelijke klanten profiteren van aantrekkelijke aankoopprijzen bij de verkoop van diamanten. Daarom mag de verkoop van waardevolle juwelen en diamanten juwelen alleen worden beoordeeld door gekwalificeerde specialisten. Omdat de professionele diamantsortering u verzekert van eerlijke en hoge prijzen bij verkoop. Onze diamanttaxateurs beschikken over diepgaande specialistische kennis, de technische vereisten en jarenlange marktexpertise in de diamanthandel. Neem tijdens de openingsuren telefonisch of per e-mail contact met ons op of kom persoonlijk langs in onze sieradenafdeling.

Diamanten kopen van zakelijke klanten

Vaak worden diamanten, briljantgeslepen diamanten en edelstenen in sieraden gezet. Een horloge is vaak bezet met een diamant. Als gevolg hiervan zullen na verloop van tijd kleine diamanten, parels of stenen zich in uw winkel ophopen.

Wij kopen gebroken diamanten in het hele land per kilo van zakelijke klanten. Wij werken overigens in een internationaal partnernetwerk en het verhandelen van edelstenen is een van onze kerncompetenties. Onze bestaande klanten profiteren van eerlijke prijzen en vlotte afhandelingsprocessen bij het kopen van diamanten of sieraden.

Kortom, u moet zich concentreren op uw dagelijkse werkzaamheden. Neem nu telefonisch contact met ons op via 0471 057 218 of via aankoop@postuwgoud.be. en ontvang vrijblijvende informatie.

Het verkoopproces in 3 stappen

1) Analyse van uw diamanten

Onze specialisten bepalen de waarde van uw diamanten door middel van een nauwkeurige toepassing van de juiste technologie

2) Persoonlijk advies

We lichten graag onze aanpak toe om maximale transparantie te bieden. U krijgt steeds een offerte op maat.

3) Dagelijkse aanbod

Door ons te oriënteren op actuele beurskoersen garanderen wij u de optimale prijs. U kan de dagprijzen volgen op onze website.

Jarenlange expertise in het kopen en verhandelen van diamanten

Heeft u diamanten, diamanten, saffieren, robijnen of smaragden? Overweegt u nu om ze te laten taxeren en verkopen of wilt u informatie over kleur, zuiverheid of de waarde van die van u? Bent u geïnteresseerd in het verkopen van sieraden die zijn bezet met een diamant? We zijn uw juiste partner als het gaat om het kopen van diamanten, we zijn ook gespecialiseerd in het kopen van goud, zilver, platina, munten en sieraden. Wij garanderen u een ongecompliceerde en transparante aankoop.

Neem dan direct contact met ons op en neem contact op met onze experts. Zeker omdat het overleg met onze in-house diamanttaxateurs vrijblijvend is. We hechten eerder veel belang aan discretie en transparantie. Het komt erop neer dat het kopen van diamanten een kwestie van vertrouwen is. Bovengemiddelde klantenbeoordelingen bevestigen ons in ons dagelijkse werk. Daarom streven we er altijd naar om onze klantenservice te optimaliseren. Zo zijn wij het eerste aanspreekpunt voor particuliere klanten tot en met juweliers, voor de taxatie en verkoop van diamanten en diamanten.

Als diamantair rekenen we ook zakelijke klanten zoals juweliers en goudwinkels tot onze bestaande klanten. De waarde van uw sieraad wordt bepaald aan de hand van de 4C diamantclassificatie volgens de normen van CIBJO, de internationale vereniging voor sieraden, zilverwerk, diamanten, parels en stenen. Kortom, de 4C’s heten Cut, Color, Clarity en Carat. Diamanten in juwelen of losse diamanten.

Hierdoor controleren onze medewerkers ter plaatse of de diamanten imitaties, natuurlijk of synthetisch zijn. Als de diamanten in sieraden zijn gezet, wordt de materiaalwaarde van de sieraden – bijvoorbeeld een geelgouden trouwring – ook toegevoegd aan de aankoopprijs van uw diamanten. Wij kopen diamanten met en zonder certificaat (HRD, IGI, GIA; EGL en DPL). De waardering van de edelstenen van particuliere klanten vindt plaats vanaf een diameter van 4,1 mm en is relevant voor de aankoop. Dat komt overeen met 0,25 ct. (Karaat). Voorwaarde is dat de diamanten indien mogelijk een verhandelbare witte kleur hebben. Beide zijn ideaal om te kopen.

Diamanten verkopen

In principe bieden we klanten volgende opties voor het verkopen van diamanten:

Een afspraak ter plaatse.

Neem telefonisch contact met ons op via 0471 057 218 of maak gebruik van ons contactformulier. Maak bij voorkeur een afspraak zodat onze diamantexperts garant staan ​​voor discreet en persoonlijk advies. Omdat we veel nadruk leggen op toegankelijkheid.

Vraag om een ​​gratis, verzekerd verzendpakket

Ook kunt u gebruik maken van het verzekerde verzendpakket dat u gratis bij ons kunt aanvragen.

Diamond grading – professionele bepaling van diamantprijzen


De diamantclassificatie is bepalend voor het bepalen en verkopen van de diamantprijzen De diamantprijzen voor losse, gecertificeerde diamanten zijn gebaseerd op de standaard Rapaport diamantprijslijst (“Raplijst”), die wekelijks elke vrijdag verschijnt. De raplijstgids daarentegen wordt niet gebruikt voor diamanten zonder certificaat. Mocht u hierover vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze gecertificeerde specialisten.

CUT

De slijpvorm van een diamant is de finishing touch. Dienovereenkomstig heeft het een directe impact op de verhoudingen van de diamanten en wordt het direct beïnvloed door mensen en is het doorslaggevend voor een diamantaankoop. Hierdoor wordt deze eigenschap niet door de natuur gegeven, in tegenstelling tot de andere 3 C. De slijpvorm geeft de diamant het spreekwoordelijke vuur, de schittering, de glans, de schittering. Dat betekent: hoe beter de verhoudingen, symmetrie van boven naar beneden, hoek van de facetten ten opzichte van elkaar, hoe waardevoller de diamant. Daarnaast is de lak een ander criterium. Traditioneel worden diamanten briljant geslepen met 57 facetten. Daarnaast is er de culet (de optische diamantpunt). Sinds 1910 heeft de “briljant geslepen” de oude slijpvorm vervangen door diamanten. Voorheen was dit de gangbare slijpvorm sinds de 14e eeuw Kenmerkend voor de briljant slijpvorm is dat deze de spectrale kleuren optimaal laat schijnen en daarmee een hoge mate van schittering in de diamanten creëert.

Een facet is het oppervlak dat licht onder verschillende hoeken weerkaatst. De juiste snede zorgt ervoor dat het licht van facet naar facet wordt gereflecteerd en uiteindelijk weer door de bovenkant wordt gereflecteerd. Uiteindelijk is het resultaat van een ideale snit totale reflectie. Daarom tussen de

Onderscheid tussen kwaliteitsniveaus zeer goed, gemiddeld en laag. Bovendien behoren de briljantgeslepen, peervormige snit, hartgeslepen of smaragdgroene sneden tot de meest populaire sneden.

COLOUR

De kleur van de diamant is een natuurlijk criterium. Kortom, de perfecte diamant is bij uitstek kleurloos. Het witte licht kan zonder problemen de steen binnendringen. Bijvoorbeeld hoe een prisma tevoorschijn komt als een regenboogstraal. De zogenaamde fantasieën zijn zeer zeldzaam en zijn er in tal van kleuren zoals geel, roze, roze, groen of blauw.

CLARITY

Clarity beschrijft de zuiverheid van diamanten, die wordt beïnvloed door natuurlijke kenmerken – de zogenaamde kogelgaten. Als gevolg hiervan hebben zeldzame onberispelijke diamanten geen kogelgaten. Dienovereenkomstig kan het licht de steen optimaal doordringen. Hoe kleiner of fijner de schoten, hoe waardevoller de diamant is.

 

CARAT (Karaat)

Ten slotte beschrijft de karaat het gewicht, d.w.z. de grootte van de diamant. De maataanduiding is de afkorting ct., Wat staat voor de gewichtseenheid voor edelstenen en halfedelstenen. 1 karaat komt overeen met 0,2 gram = 200 milligram = 100 punten. Overigens worden de kleinste diamanten opgedeeld in fractionele of decimale getallen. Bijvoorbeeld in 1/10 kt. Of 0,25 kt. De prijs stijgt eerder geleidelijk met de grootte van de diamant. Houd er echter rekening mee dat de maat van een diamant bij hetzelfde gewicht in maat kan variëren. Afhankelijk van hoe goed de diamanten zijn geproportioneerd (geslepen).

Diamanten verkopen

Klanten kunnen ons hun juwelen en diamanten comfortabel en veilig per post sturen. Om dit te doen, kunt u onze gratis verzendpakketten eenvoudig online bestellen. Het verzendpakket van PostUwGoud is verzekerd en kosteloos. Bovendien gebruiken klanten het verzendpakket voor bijzonder waardevolle inzendingen vanaf € 500.

Bijgevolg met een hoog verzekerd bedrag. Later worden uw ingezonden diamanten just-in-time gecontroleerd in het laboratorium door onze diamanttaxateur. U ontvangt de aanbieding dan per e-mail. Als u akkoord gaat met het aanbod, wordt er onmiddellijk een overboeking naar het door u opgegeven bankrekening uitgevoerd. Anders sturen wij u uw sieraad geheel en onbeschadigd kosteloos terug.

Wat is het verschil tussen diamanten en briljanten

Vaak wordt ten onrechte aangenomen dat er geen verschil is tussen diamanten en briljantgeslepen diamanten. In dit land worden ze ten onrechte als synoniem gebruikt.

Dienovereenkomstig creëren we duidelijkheid en leggen we het verschil op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit:

De diamant behoort tot de groep edelstenen – net als een saffier, een smaragd of een robijn. In het bovenste gedeelte werd de snede gepresenteerd als een van de 4C van de diamantclassificatie. De snit is het enige criterium dat door mensen wordt beïnvloed. Tegenwoordig is de briljantslijpvorm de dominante snijmethode.

Dit zorgt namelijk voor de karakteristieke vuur of gloed en verhoogt de diamantwaarde. In technisch jargon wordt dit briljant genoemd. Dit heeft geresulteerd in een briljante terminologie door de jaren heen.

Briljant diamanten zijn briljant geslepen diamanten met een zeer hoge mate van schittering. Het licht wordt optimaal gebroken en de diamant straalt met een onweerstaanbare glans. Een diamant kan dus worden verkregen uit een ruwe diamant via de “briljant geslepen”, maar niet andersom. Als daarentegen een robijn, saffier of andere briljant geslepen edelsteen wordt geslepen, is het geen diamant.