Lexicon van edelmetaal / goud – wapen jezelf met kennis!


Ons lexicon van edelmetaal / goud informeert klanten en geïnteresseerde partijen over tal van termen met betrekking tot goud, zilver, edelmetalen in het algemeen, horloges, munten en nog veel meer.

Wij kopen en verkopen goud sinds jaren. Onze expertise is continu in evolutie. We willen onze ervaring gebruiken om het kopen van goud transparanter en eerlijker te maken voor eindgebruikers. Omgaan met edelmetalen vereist enige kennis. Daarom willen we u helpen met ons lexicon edelmetaal / goud en de individuele termen kort uitleggen. We hopen dat u nu beter voorbereid bent op de relevante verkoopgesprekken.

Post Uw Goud

Uw professionele goudhandelaar die u begeleidt en adviseert bij uw verkoop. 

 

Gratis taxering van uw edelmetalen

Uw prijs is gebaseerd op de dagprijs

100% retour garantie

100% discretie

De zuiverheid van goud wordt uitgedrukt in karaat. 8 karaat, ook wel bekend als 333 goud, wordt vaak gespecificeerd als een legering. Deze legering komt voornamelijk voor in witgoud en roodgoud. Dus als u uw 333 goud wilt verkopen, bezoek ons ​​dan gewoon ter plaatse in ons filiaal na afspraak of maak gebruik van ons gratis verzendpakket

In vergelijking met 333 goud is 750 goud een hogere legering en heeft het een aanzienlijk hoger goudgehalte. Voor ons als goudkopers is naast 333 goud ook 750 goud, wat overeenkomt met 18 karaat, interessant. Meestal wordt de legering gebruikt in witgoud, geelgoud en roségoud. Wilt u hoge inkoopprijzen voor uw 750 goud, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

999 goud wordt ook wel fijngoud genoemd en is het puurste goud vanwege zijn zuiverheid. 999 goud wordt voornamelijk gebruikt in geel goud. Aangezien 999 het hoogste gehalte aan fijn goud heeft, heeft dit ook de hoogste waarde. Helaas wordt 24-karaats goud zelden gevonden omdat het zelden wordt gebruikt bij de productie van sieraden. Dus als u in het bezit bent van dit zeldzame edelmetaal, neem dan gewoon contact op met ons team van experts.

De evaluatie van uw diamanten hangt af van verschillende parameters. Onze expertise is gebaseerd op kleur, zuiverheid, gewicht en snit. Je kunt van tevoren niet zeggen welke parameter het belangrijkst is, aangezien het in de meeste gevallen een combinatie hiervan is. Wij kopen diamanten in alle mogelijke kleuren.

De gouden munt van de dukaat werd gemaakt in de 13e eeuw en wordt al meer dan honderd jaar als betaalmiddel gebruikt. Door deze lange traditie hebben ze een bijzondere waarde. Veel ouderen kennen de dukaten nog als een normaal betaalmiddel. Helaas is het aanbod van dukaatmunten ook extreem hoog en wordt in de meeste gevallen na aankoop omgesmolten.

Geelgoud is in de meeste gevallen het edelmetaal waarvan uw sieraden zijn gemaakt. Dit komt omdat de kleur van goudgeel het dichtst bij puur goud lijkt. Het voordeel is dat geelgoud aanzienlijk goedkoper is dan fijn goud. Bij fijngoud zijn toevoegingen volledig achterwege gelaten, waardoor het aanzienlijk duurder is dan geelgoud. Als u sieraden heeft, die in de meeste gevallen van geelgoud zijn gemaakt, die u graag wilt omwisselen voor contant geld, neem dan gewoon contact met ons op.

Bezoek ons ​​gewoon in onze vestiging of stuur ons uw goud gemakkelijk en gemakkelijk met behulp van ons verzendpakket. Als u akkoord gaat met het aanbod, kunt u uw contant geld direct ter plaatse ophalen of wij maken het over op de aangegeven rekening. Onze expertise is voor u geheel gratis en vrijblijvend.

Tegenwoordig bezit men vaak meerdere horloges. Het komt vaak voor dat sommige horlogemodellen door hun vorm niet meer gedragen worden. Als dit het geval is, moet u bijvoorbeeld uw Rolex-horloge verkopen in plaats van het stof te laten verzamelen. U kunt uw horloges landelijk aan ons verkopen door ons bezorgpakket bij u thuis te bestellen. We kopen horloges van een aantal verschillende fabrikanten.

De gouden munt, de Krugerrand vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika en werd in 1967 uitgegeven als de eerste investeringsmunt. De Krugerrand-munt heeft zich in de loop van de tijd wereldwijd gevestigd en heeft de hoogste herkenningswaarde bereikt. Het wordt niet alleen verhandeld door particulieren en juweliers, maar ook vaak door banken en investeerders. Als u in het bezit bent van een zeldzame Krugerrand-munt, bezoek dan Post Uw Goud.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van munten? Met jarenlange ervaring in de sector is Post Uw Goud een expert als het gaat om het kopen van munten. We kopen allerlei soorten munten. Als u in het bezit bent van buitenlandse munten of binnenlandse munten, neem dan de telefoon op en neem contact met ons op voor een gratis expertise.

Roségoud is een moderne draai aan goud. Het wordt voornamelijk gebruikt bij de productie van sieraden en dankt zijn roze kleur aan de bijmenging van koper. Vanwege de aard van het roodgoud is het bij uitstek geschikt voor de productie van sieraden. Omdat het een betere hardheid heeft, is het ook uitstekend geschikt voor het maken van hoogwaardige sieraden. Mocht u dus in het bezit zijn van het waardevolle roségoud, neem dan gerust contact met ons op.

We kopen sieraden van tal van merken. Bent u in het bezit van gouden of zilveren sieraden, neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. De sieraden van het merk hoeven niet altijd van goud te zijn en kunnen bijvoorbeeld ook gezet worden met diamanten of briljant geslepen diamanten. Ringen gemaakt van een grote verscheidenheid aan edelmetalen kunnen ook geschikt zijn voor verkoop.

Veel mensen denken ten onrechte dat witgoud goud-goud is. Dit is echter niet het geval, omdat het vanwege de lichte kleur een alternatief is voor zilver en platina. In tegenstelling tot zilveren sieraden, die na enkele jaren meestal hun glans verliezen, is dit bij witgoud niet het geval. Een bepaald mengsel van andere edelmetalen probeert de klassieke goudkleur uit het edelmetaal te verwijderen.

Bij Post Uw Goud kopen we alle soorten zilver in. Of het nu gaat om zilveren sieraden, zilveren munten, zilveren bestek of zilverstaven, wij zijn uw eerste aanspreekpunt voor aankopen. Profiteer van hoge inkoopprijzen en een snelle en ongecompliceerde verkoop van uw zilveren voorwerpen bij ons.