Verkoop je zilveren bestek aan PostUwGoud

Een zilveren bestek dat je nooit gebruikt en moet oppoetsen? Verkoopt het en zet de waarde om in geld

Verkoop zilveren bestek


Een term die veel wordt gebruikt is tafelzilver. Vooral antiek zilverwerk kan een kleine schat blijken te zijn. Dus de verkoop kan zijn vruchten afwerpen.

Traditioneel heeft zilverwerk een emotionele waarde voor gezinnen uit de middenklasse. Verzamelingen van zilveren bestek worden vaak aan generaties doorgegeven. Ook zilveren bestek is een populair huwelijksgeschenk. Het is bekend dat zilveren sieraden en zilveren munten al duizenden jaren in omloop zijn. Vaak wordt vergeten dat zilverwerk al even oud is.

De klassieke legeringsvorm voor antiek tafelzilver is zilver 800 en 835. Zilver is meestal gelegeerd met koper.

100% zilver is van nature te zacht voor alledaags gebruik. De kleine hoeveelheid koper zorgt voor een robuust materiaal, verkleurt minder en maakt het zilveren bestek betaalbaar. Onder tafelzilver wordt verstaan ​​massief zilveren gebruiksvoorwerpen en zilveren sierelementen die op een “tafel” thuishoren. Het is het resultaat van hoogwaardig zilversmidwerk en een symbool van de subtiele tafelcultuur.

Verkoop je zilveren bestek

Met betrekking tot de edelmetaalsamenstelling wordt uw zilver nauwkeurig geanalyseerd en geëvalueerd in ons laboratorium. U ontvangt een vrijblijvende aankoopofferte van ons. Tegelijkertijd bent u van harte welkom om onze live goudcalculator te gebruiken. Bepaal transparant de huidige zilverprijs. De goudcalculator is exact gebaseerd op de huidige zilverprijs op de beurzen en is bepalend voor het bepalen van het uitbetalingsbedrag.

Zilveren bestek – zilveren vorken, zilveren taartvorken, zilveren messen, zilveren lepels, zilveren theelepels, zilveren saladebestek of snijbestek, zilveren serviesgoed – zilveren serveerschalen, zilveren schalen, zilveren sauskommen, zilveren borden, zilveren kannen, zilveren onderzetters.

Ook zilveren kandelaars die op tafel  worden geplaatst. Een voorbeeld van antiek zilverwerk is bestek uit het huis van Pierre Queille, dat rond 1900 is gemaakt. Hoogwaardig zilverwerk is duurzaam, solide en ligt dankzij het enorme gewicht prettig in de hand. Zilversmedenfabrieken van de afgelopen tijd gebruiken steeds meer 925 sterling zilver. Met een aandeel van 92,5% zilver en 7,5% koper of andere edelmetalen is dit bestek van bijzonder hoge kwaliteit. Bekende Duitse merken zijn WMF, Wilkens en Robbe & Berking.

Christofle is een veel voorkomende naam uit Frankrijk. Het aanbod is gevarieerd, van elegant tot extravagant. Of het om tafelzilver gaat, kunt u onder andere zien aan de authenticiteitszilverstempel 800, 830, 835, 900, 925 (sterling zilver) of 10, 12-16 Lot. Met name de soldeerstempel was tot de jaren zeventig de gebruikelijke vorm van identificatie. Bovendien herkennen ze het individuele merkteken van de fabrieken aan het meesterteken. Zodra je een kroon en een halve maan tegenkomt, is het een symbool voor het land van herkomst.

Je moet messen apart bekijken. Messen van roestvrij staal zijn in de regel gevuld met handgrepen (bijvoorbeeld met zand) en hebben door aftrekposten een negatief effect op de aanschafprijs. Zilveren mesjes zouden ongeschikt zijn omdat zilver erg zacht is en daardoor na verloop van tijd dof wordt.

Tafelzilver en zilveren bestek

Of u als particulier nu een zilveren bestekcollectie heeft geërfd of zilverwerk heeft gekocht op de rommelmarkt, het komt er uiteindelijk op neer dat u nu overweegt om het zilveren bestek te verkopen?

De ervaring leert dat de werkelijke waarde van zilveren bestek niet door de niet-specialist kan worden bepaald. De onzekerheid is groot. Wij zijn een ervaren edelmetaalhandelaar en heben de nodige expertise in het kopen en verhandelen van zilver.

Bij professionele zilveranalyse is de vergoeding in gram, gebaseerd op de huidige zilverprijs op de beurs.

Maak dan telefonisch of per e-mail een afspraak in onze winkel voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze gekwalificeerde medewerkers beoordelen uw zilverstukken met behulp van de modernste analysemethoden en geven u waardevolle tips. 

Verschil tussen tafelzilver en hotelzilver

In tegenstelling tot tafelzilver bevat hotelzilver geen echt zilver, maar heeft het de kleurkenmerken van tafelzilver. In zekere zin is het in de moderne tijd gemaakt en in die tijd voornamelijk geproduceerd voor de hotelbranche. Het is ook bekend als Duits zilver of Chinees zilver. Het “verzilverde” bestek en bestek bevat edele metalen zoals nikkel, zink, lood, mangaan of koper. Tegenwoordig wordt er vaak een dun laagje zilver aangebracht.

Maar pas op: het is nog steeds inferieur zilveren bestek en geen verhandelbaar tafelzilver. Typische legeringsvormen zijn 40s,

60s, 90s en 100 zilver. Dienovereenkomstig is het hotelzilver gestempeld of soms niet gestempeld. Klassieke vervalsingen zijn de stempels ARG 800 of AMZ 800. Daarnaast kun je de lage waarde bepalen door het bestek bloot te stellen aan hoge temperaturen. Een richtwaarde is ongeveer 900 graden Celsius. Het smeltproces begint hier. Bovendien begint het zachter te worden bij ongeveer 500 graden Celsius.

Let op: Wij kopen zogenaamd hotelzilver alleen per kilo in.

Post Uw Goud

Uw professionele goudhandelaar die u begeleidt en adviseert bij uw verkoop. 

 

Gratis taxering van uw edelmetalen

Uw prijs is gebaseerd op de dagprijs

100% retour garantie

100% discretie