Wij kopen krugerrands en andere gouden munten

Belgische Ecu, Nederlandse Gulden, Eagle, Louis, Napoleon, Marengo, Vreneli, Centenario, Britse ponds sovereign, Maple leaf Canada, e.a.

Wij kopen gouden munten van Krugerrand en vele andere gouden munten

Heeft u Krugerrand Coins en overweegt u deze te verkopen?

Vanwege de momenteel stijgende goudprijs is dit het overwegen waard. De gegenereerde winst is belastingvrij, op voorwaarde dat er minimaal een jaar is verstreken tussen de aankoop en verkoop van de munten. Hierdoor zijn wij gespecialiseerd in de aankoop van gouden munten, zoals de Krugerrand, en het recyclen van edelmetalen.

Maak gebruik van ons gratis verzendpakket en stuur ons uw gouden munten op. Of maak een afspraak voor een persoonlijk onderhoud.

Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag.

Wij adviseren en controleren uw munten en goudstukken graag.

Ons verzendpakket is gratis vanaf een waarde van 500 euro en voor u verzekerd en voor gefrankeerd.

De Krugerrand munt

De Zuid-Afrikaanse gouden munt Krugerrand (internationaal: Krugerrand) werd uitgegeven door de South Africa Mint als ’s werelds eerste gouden investeringsmunt in 1967. De Krugerrand-munt heeft zich in de loop van de tijd wereldwijd gevestigd, heeft een hoge herkenningswaarde en wordt regelmatig verhandeld door banken, investeerders en edelmetaalhandelaren.

Krugerrands verkopen aan PostUwGoud uw goudhandelaar in 3 stappen

1) Analyse van uw edelmetalen

Met nauwkeurige en moderne analyseapparatuur bepalen wij de waarde van uw munt.

2) Persoonlijk advies

In deze stap zullen we al uw vragen beantwoorden om de aankoop transparant te maken.

3) Actuele dagprijzen

U ontvangt een aanbieding voor uw Krugerrands en munten op basis van de huidige wisselkoers.

Een beetje geschiedenis over de Krugerrand

Het ontstaan van de Krugerrand-munt

De term Krugerrand bestaat uit twee woorden.

De Zuid-Afrikaanse valuta staat bekend als de rand, een afkorting voor de regio Witwatersrand. De eerste goudafzettingen werden waargenomen in de genoemde regio en tot op de dag van vandaag komt het grootste deel van het goud voor de Krugerrand-munt daar vandaan.

De tweede naam is afgeleid van de voormalige president van de Zuid-Afrikaanse Republiek, Paul Kruger (1882-1902), die ook op de voorzijde van de munt (kopzijde) staat afgebeeld. De springende antilope, het bekende nationale dier van de Zuid-Afrikanen, is vereeuwigd op de rug van de Krugerrand. Ondanks tussentijdse sancties tegen het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime is de Krugerrand de meest verhandelde en verkochte gouden investeringsmunt ter wereld. Hoewel door investeerders in edelmetalen en financiële instellingen.

Het gehalte aan fijn goud van de gouden Krugerrand-munt is 91,7%. Dus 22 karaat. Bovendien wordt koper gebruikt om voor een grotere robuustheid te zorgen. In tegenstelling tot gouden munten gemaakt van 999 goud.

Bovendien zorgt het legeringsgehalte van koper visueel voor de onweerstaanbare rode cast van de gouden munt in de Krugerrand.

Het is ook opmerkelijk dat de Krugerrand in Zuid-Afrika wordt erkend als officieel betaalmiddel. Ondanks een gebrek aan nominale waarde.

Overigens wordt bij het bepalen van de waarde van de Krugerrandmunt zowel bij aan- als verkoop ervan uitgegaan van de actuele goudprijs. Ze maken ook onderscheid tussen vier muntgewichten: 1 ounce (oz), 1/2 ounce (oz), 1/4 ounce (oz), 1/10 ounce (oz). Vóór 1980 was alleen de Krugerrand-munt van 1 ounce in omloop.

Hier is de vuistregel: de markup op de ½ ounce, ¼ ounce en 1/10 ounce is over het algemeen hoger bij verkoop dan de 1 ounce (oz) Krugerrand. En daarnaast wordt de gouden munt in een gelimiteerde oplage uitgegeven als proof quality (proof) en prestige set.

Er is bijvoorbeeld één kenmerk: bij normale munten heeft de gegolfde rand van de munt 180 inkepingen, in de proof-kwaliteit zijn er 240 inkepingen.

U wilt Krugerrand-munten kopen - Enkele tips

Als u een gouden Krugerrand-munt koopt, dient u altijd de echtheid ervan te laten controleren – zoals over het algemeen het geval is bij investeringsgoud. Omdat er helaas vervalsingen in omloop zijn, bijvoorbeeld met een kern van wolfraam. Wolfraam heeft de voorkeur vanwege zijn vergelijkbare dichtheid als goud.

Het gevolg is verder dat het voor leken nauwelijks te onderscheiden is. Bovendien zijn namaakproducten van verguld messing populair en moeilijk te onderscheiden voor niet-experts. In wezen herkennen ze de vervalsing aan het verkeerde gewicht, de verkeerde diameter en, indien nodig, het uiterlijk – zoals de geribbelde rand van de munt.

De eigenschappen van de Krugerrand-munten

 

De volgende informatie kan u helpen slechte vervalsingen te ontdekken.

1 oz Krugerrand: Gewicht 33,9305 g – diameter 32,60 mm – dikte 2,75 mm
½ oz Krugerrand: gewicht 16,9653 g – diameter 27 mm – dikte 2,24 mm
¼ oz Krugerrand: gewicht 8,4826 g – diameter 22,02 mm – dikte 1,52 mm
1/10 Krugerrand: gewicht 3,39305 g – diameter 16,46 mm – dikte 1,19 mm

Talloze herdenkingsmunten van “Krugerrand”, medailles, her-munten en vergulde munten worden online aangeboden – elk in verschillende gewichtseenheden. Daarom is voorzichtigheid geboden. Het is eigenlijk geen echte Krugerrand! Zo onderscheiden ze de Krugerrand als investeringsmunt (edelmetaal) en verzamelmunt (bewijs).

Het visuele verschil is dat de Krugerrand-verzamelmunt wordt gepolijst tot een hoogglans of spiegelafwerking en wordt uitgegeven.

Als resultaat: zoek een bekwame muntexpert die gespecialiseerd is in het onderwerp. We hebben jarenlange ervaring met het evalueren van uw gouden munten.

De volgende procedures worden onder meer gebruikt:

  • Homogeniteitscontrole met een ultrasoon apparaat
  • Meting van geleidbaarheid met een wervelstroommeter
  • Nauwkeurige bepaling van de materiaalverhoudingen met een röntgenfluorescentie-apparaat