Munten handelaar

Gouden munten, zilveren munten, platina munten, palladium munten, medailles,.....

Post Uw Goud is een bedrijf dat zich in de loop der jaren heeft gespecialiseerd in de aankoop van munten.

Of het nu gaat om gouden munten, zilveren munten, platina munten, palladium munten of medailles, munten als investering genieten nog steeds een grote populariteit. 

Er zijn verschillende punten waarmee u rekening moet houden bij het verkopen van munten. Gouden munten staan ​​bekend als investeringsobjecten.

Historisch gezien moet u onderscheid maken tussen in omloop zijnde gouden munten en gouden beleggingsmunten.

Discrete verkoop van gouden munten

Wij kopen uw gouden munten. Als juwelier en edelmetaalhandelaar waarderen wij uw investeringsmunten op de modernste wijze. Wij betalen u eerlijke en hoge prijzen. De klassieke dealercommissie is bij ons niet van toepassing. Wij geven het prijsvoordeel aan u door.

U kan een vrijblijvende afspraak maken voor grotere hoeveelheden munten. We maken dan graag een afspraak in een van onze winkels. Een andere mogelijkheid zou zijn om gebruik te maken van ons verzendpakket waarbij u ons uw munten gratis en verzekerd kan opsturen voor taxering.

Het aankoopproces door PostUwGoud in 3 stappen

1)  Analyse van uw munten

Onze muntexperts analyseren uw munten met behulp van beproefde analysemethoden.

2) Persoonlijk advies

Wij adviseren u transparant en leggen onze analyse en de waarde van uw munten aan u uit.

3) Mooi aanbod aan dagprijzen

U krijgt van ons dagelijks een aanbieding voor uw munten.

Post Uw Goud

Uw professionele goudhandelaar die u begeleidt en adviseert bij uw verkoop. 

 

Gratis taxering van uw edelmetalen

Uw prijs is gebaseerd op de dagprijs

100% retour garantie

100% discretie

Gouden munten verkopen – waardevolle tips

Circulatie gouden munten

Gouden circulatiemunten zijn gouden munten die in vroegere tijden vaak als betaalmiddel werden gebruikt en in omloop waren. In die tijd werd de dagelijkse boodschappen meestal gedaan met gouden munten. Als gevolg hiervan werden hoge oplagen geslagen. Het is tegenwoordig moeilijk voor te stellen. Circulatiemunten zijn vanwege hun goudgehalte populaire investeringsmunten geworden. Ze hebben ook een symbolische waarde. Je draagt ​​tenslotte een stukje geschiedenis bij je. Ze zijn erg populair bij investeerders. Door hun hoge volume hebben ze maar een kleine premie op de goudprijs. Sommige landen slaan nog steeds munten voor speciale gelegenheden of jaren – zoals de 1 ounce gouden Krugerrand 2016. Zowel circulatiemunten als herdenkingsmunten zijn zogenaamde circulatiemunten.

Zo sloeg de federale overheid een munt van 25 euro ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de hereniging. Bij zakelijke transacties ligt de aankoopprijs iets onder en de verkoopprijs iets boven de huidige goudprijs. De marge dekt de gemaakte verwerkings- en financieringskosten.

 

Investeringsmunten

Beleggingsmunten daarentegen zijn gouden munten die bewust als beleggingsobject op de markt worden gebracht. Met andere woorden: ze worden geproduceerd voor investeerders en dichtbij de goudprijs verhandeld.

Ze worden ook wel edelmetaalmunten genoemd. De landen van herkomst van investeringsmunten zijn nu wijd verspreid en verschillen in hun gehalte aan fijn goud.

De volgende gouden beleggingsmunten zijn zowel in Duitstalige landen als internationaal gevestigd en hebben een hoge herkenningswaarde:

Krugerrand uit Zuid-Afrika
Maple Leaf uit Canada
American Eagle & American Buffalo uit de VS.
China Panda uit China
Gouden munt Wiener Philharmoniker uit Oostenrijk
Duitse rijk uit Duitsland
Cook Islands Bounty gouden munt uit Cook Islands (South Pacific)
De Krugerrand is de eerste en bekendste gouden beleggingsmunt en werd in 1967 in Zuid-Afrika uitgegeven. 

Als bedrijf hebben we jarenlange expertise in het kopen en verhandelen van gouden munten. Bij het kopen of verkopen van gouden munten dient u altijd advies in te winnen van bewezen experts.

In dit land is het niet ongebruikelijk om muntenverzamelingen te erven. Is het een schat of is het waardeloos metaal?

Logischerwijs behandelt u in uw vrije tijd het onderwerp munten (numismatiek) vaak slechts rudimentair.

Naast het gehalte aan fijn goud zijn er tal van factoren die beleggingsmunten bijzonder waardevol kunnen maken. De hoeveelheid geslagen, de leeftijd, de huidige verzameluitgave en de staat van de munten zijn enkele belangrijke factoren bij het bepalen van de waarde van uw investeringsmunten. In tegenstelling tot munten gemaakt van goud, palladium en platina, moet u altijd munten van zilver kopen of verkopen die oorspronkelijk zijn gelast.

De waarde van zilveren munten wordt hier direct door beïnvloed.

Losse of bekraste zilveren munten worden verhandeld tegen de dagelijkse smeltprijs!

Gouden munten handelaar

Gouden munten kopen

PostUwGoud heeft de nodige competentie in het taxeren en aankopen van gouden munten, medailles en de aankoop van zilver. Gebruik geen klassieke gouden rekenmachine om de waarde van uw gouden munten of medailles te bepalen.

Munten zijn, net als goudstaven of luxe horloges, vaak interessante beleggingsobjecten en hebben aparte inkoopprijzen. Vervalsingen komen tegenwoordig steeds meer in omloop en kunnen door leken nauwelijks met het blote oog worden gezien. Vooral in het Verre Oosten zijn professionele vervalsers actief. De procedures zijn nu goed georganiseerd.

Dit kunnen bijvoorbeeld wolfraamstaven in goudstaven zijn. Logischerwijs slaat deze trend steeds meer over naar Europa. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het zoeken en alleen munten kopen met een waakzaam oog.

Raadpleeg onze bewezen experts en ga niet naar een muntendealer. Neem de tijd en aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over verkoop. Bepaalde gouden munten zijn bijzonder waardevol en garanderen u hoge uitbetalingsbedragen.

Verkoop uw gouden munten via het verzekerde verzendpakket

Als alternatief bieden wij u de mogelijkheid om uw gouden munten gratis per post naar ons op te sturen. Onze gratis verzendpakketten zijn verzekerd en u bespaart uzelf de reis naar een muntenwinkel of een lange zoektocht naar een geschikte veiling met passende openingstijden.

We raden ons verzekerde premium verzendpakket aan voor grotere muntenverzamelingen. Nadat wij de door u verzonden munten hebben beoordeeld, ontvangt u langs elektronische weg een vrijblijvende offerte. Op verzoek kan er snel een overboeking worden gedaan naar het door u gewenste account.

Anders sturen we u uw gouden munten intact en compleet terug. Belangrijk: dankzij onze professionele analysemethoden wordt uw goud niet beschadigd. Voor de zekerheid dient u ons daarom als gerenommeerde edelmetaalhandelaar te raadplegen. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om tijdens onze openingstijden telefonisch contact met ons op te nemen via 0471 057 218 of via aankoop@postuwgoud.be. Als alternatief kunt u ons ook bezoeken in onze winkels te Gent en Brugge. Neem contact op. We zijn blij u te ontmoeten.

Waardering van uw gouden munten, platina munten en palladium munten

 

Aan de hand van een eenvoudig voorbeeld willen we u een gevoel geven voor wat belangrijk is bij het verkopen van gouden munten of munten.

Een bankbiljet van € 50 lijdt geen waardeverlies wanneer het in omloop wordt gebracht.

Vingerafdrukken, een minimaal scheurtje of een verfrommeld briefje kunnen nog steeds worden verhandeld. Het is vergelijkbaar met munten die worden gekocht en verkocht. Een perfecte staat van de munt is voor de verhandelbaarheid vaak minder relevant dan wordt aangenomen.

Alledaagse gebruikssporen worden getolereerd en zijn niet problematisch:

– Dit zijn onder meer vingerafdrukken of minimale krassen. Let op: Gouden munten kunnen worden verhandeld als de fijnheid en het gewicht ongewijzigd zijn, er geen diepe krassen en geen ernstige beschadigingen zijn (bijv. Verbogen munten).

In dit geval moeten uw munten opnieuw worden gesmolten (gesmolten goederen). Dit verlaagt de waarde of de aankoopprijs van de munten dienovereenkomstig. Neem in dat geval contact op met onze experts. Het getrainde oog van onze ervaren medewerkers is goud waard en zorgt voor veiligheid.