Platina verkopen aan PostUwGoud

Platina het edelmetaal dat zelfs waardevoller is dan goud

Interessante feiten over platina

Platina is een edelmetaal dat verwant is aan nikkel en vanwege zijn zeldzaamheid zelfs waardevoller is dan goud. Zuivere platinamijnen zijn zeer zeldzaam.

Platina is 30 keer zeldzamer dan goud en komt slechts op enkele plaatsen op aarde voor, voornamelijk in Zuid-Afrika en Rusland, en in mindere mate in Zimbabwe, Canada en Zuid-Amerika.

In vroegere eeuwen werd platina lange tijd overschaduwd door goud vanwege zijn nogal onopvallende witgrijze glans en pas in de 17e eeuw werd het langzamerhand als een waardevol edelmetaal gezien.

De naam is afgeleid van de Spaanse term voor “klein zilver”, tegenwoordig heeft platina, zilver en goud de waarde ervan ver overtroffen. Als u platina wilt verkopen kunt u goede prijzen krijgen.

Het verhaal van platina, het zogenaamde “nieuwe metaal”, gaat veel verder dan je denkt. Een van de belangrijkste dingen die u over platina moet weten, is dat platina wordt aangetroffen in meteorieten die twee miljard jaar geleden op de aarde zijn gevallen.

Sindsdien is deze zeldzame en betoverende schat sporadisch in de geschiedenis van de aarde verschenen en daarna, vreemd genoeg, eeuwenlang verdwenen.

Platina in de detailhandel

Naast platina sieraden zoals ringen, kettingen, oorbellen en armbanden, kan Post Uw Goud uw platina aankopen in de vorm van staven of verzamelmunten. Platinastaven zijn pure beleggingsobjecten waarvan de waarde wordt bepaald door de huidige prijzen op de warenbeurzen.

Schaarste aan grondstoffen, economische crises en vele andere factoren bepalen de prijzen voor platinastaven. De prijzen zijn momenteel hoger dan die voor goudstaven. Als u staven in de vorm van platina wilt verkopen, kunt u momenteel een zeer goede prijs verwachten voor verkoop.

Platina sieraden zijn meestal 95% puur – 18 karaats goud heeft in vergelijking een zuiverheid van 75%. Bovendien wordt platina niet dof, verkleurt het niet en behoudt het zijn uiterlijk voor altijd De puur witte glans van platina sieraden doet denken aan de glans van diamanten. Platina is perfect voor het maken van fijne sieraden. Platina is dankzij zijn zuiverheid hypoallergeen en daarom ideaal voor mensen met een gevoelige huid.

Het aankoopproces in 3 stappen

1)  Analyse van het platina

Bepaling van de zuiverheid van het platina door onze experts.

2) Persoonlijk advies

Regel een persoonlijk gesprek met onze experts. Laat u adviseren door onze experts en u weet zeker wat u wilt.

3) Dagelijks bijgewerkte prijzen

Platina-prijsbepaling volgens gegeven normen en huidige handelaarsprijzen

Post Uw Goud

Uw professionele goudhandelaar die u begeleidt en adviseert bij uw verkoop. 

 

Gratis taxering van uw edelmetalen

Uw prijs is gebaseerd op de dagprijs

100% retour garantie

100% discretie

Platina in de industrie

Platina heeft een enorme vlucht genomen omdat de uitstekende eigenschappen worden gewaardeerd voor gebruik in industriële productie. Het edelmetaal is corrosievrij, zeer resistent en wordt daarom gebruikt in de auto-industrie voor de productie van katalysatoren en voor medische hulpmiddelen en smeltkroezen in het laboratorium. Als platinadraad en thermische draad, smeltkroes of andere laboratoriumapparatuur.

Aankoop platina draad

Platinadraad wordt veel gebruikt in de auto-industrie, laboratoriumapparatuur en medische faciliteiten.
Heeft u platinadraad die u niet nodig heeft?

Neem dan contact met ons op en wij recyclen uw schroot. Zelfs kleine hoeveelheden leveren hoge uitbetalingen op vanwege de hoge materiaalwaarde.
Naast platinadraad kopen we ook andere industriële apparatuur, kostbaarheden en activa gemaakt van platina. Waardevolle voorwerpen die u via ons kunt verkopen, zijn onder meer staven, munten, horloges en sieraden. Platina is veel waardevoller dan andere edelmetalen, maar u kunt bij ons ook goud, zilver en palladium of diamanten verkopen. Net als bij platinadraad vormen de huidige prijzen op de grondstoffenbeurzen de basis voor de waardering.

Aankoop van platina granulaat

In bepaalde industrietakken wordt platinagranulaat gebruikt voor verdere verwerking. De goede dosering maakt de korrels hier zo interessant. Granulaat heeft doorgaans een zeer hoge platinaconcentratie en is daarom zeer waardevol.

Handel in edelmetaal tegen eerlijke prijzen

Onze platina-aankoop biedt prijzen die altijd marktconform zijn en die u vooraf kunt bepalen met onze live goudcalculator. Bereken de materiële waarde van uw munten, staven of sieraden gemaakt van zilver, goud, platina of palladium, evenals zilverstaven, 999/950/750 goud, zilveren munten, gouden sieraden en zilveren sieraden met onze edelmetaalcalculator.

Voer het gewicht van uw edelmetaal in gram in, afhankelijk van de fijnheid, in onze rekenmachine voor goud, zilver, platina of palladium. Klik op de knop “Berekenen” om direct te zien hoe de waarde van de edelmetalen in uw bezit presteert. Naast goud en platina kopen we ook zilver, edelmetalen, munten en sieraden in.

UITWISSELINGEN VAN GRONDSTOFFEN BEPALEN DE WAARDE VOOR DE AANKOOP

Omdat platina erg zacht is, kan het niet voor 100 procent worden verwerkt tot sieraden en daarom worden verkocht zonder toevoeging van andere metalen. Uiteindelijk is het zogenaamde ‘pure’ platina altijd tot op zekere hoogte een legering. De “zuiverheid” of de hoeveelheid platina bepalen de waarde van de Platina aankoop.

Hieraan toegevoegd zijn de prijzen op de commodity-beurzen, vooral in New York, die essentieel zijn voor de verkoop en aankoop aan een platinakoper. Platina munten zoals het beroemde Noble Isle of Man zijn vrij zeldzaam en hebben een navenant hoge verzamelwaarde.

PLATINUM AANKOOP mogelijkheden

 

U kunt uw platina verpakt in ons gratis en verzekerde verzendpakket naar ons opsturen.

U bent, na afspraak, van harte welkom in een van onze winkels te Brugge en Gent.

Na analyse en waardebepaling ontvang u het bedrag onmiddellijk per overschrijving op uw bankrekening.

Verkoop zo flexibel, transparant en zorgeloos.

Per e-mail, telefoon en ter plaatse adviseren wij u graag uitgebreid over onze service.